Omgeving

Renesse

Renesse is het toeristendorp voor familievakanties op Schouwen-Duiveland. De kustplaats heeft stranden, terrassen, winkels en uitgaansmogelijkheden. Dat maakt het dorp al jarenlang tot een populaire vakantiebestemming.

Strand

Het zandstrand van Renesse is ongeveer 17 km lang en ligt naast de bossen van Westerschouwen. De stranden van Renesse zijn meermaals onderscheiden omdat ze zo schoon zijn. Ze zijn onderverdeeld in familiestranden, watersportstranden en natuurstranden.

Het dorp heeft een bijzondere band met zeehonden. Voor de kust van Renesse zie je ze regelmatig op de zandbanken liggen.

Evenementen

De Fjoertoer in en rond Renesse is een van de jaarlijkse evenementen. De avondwandeling over het strand en door de bossen langs verschillende lichtobjecten heeft een heel bijzondere sfeer.

Met name in het zomerseizoen worden er veel evenementen georganiseerd in Renesse.

Schouwen-Duiveland

De westkust van Schouwen-Duiveland is ‘s zomers één van de populairste bestemmingen in Zeeland. De schone stranden en de veelzijdigheid van het eiland maken het voor iedereen interessant. Fietsen, wandelen, het water op, de natuur in, op Schouwen-Duiveland kan het allemaal. Ook de dorpen en steden op het eiland zijn divers. Van monumentenstad Zierikzee tot vissersdorp Bruinisse.

De Kop van Schouwen

De Kop van Schouwen heeft duingebieden waar wandelaars, fietsers, mountainbikers en andere sporters hun hart kunnen ophalen. Je vindt hier zandverstuivingen, valleien en het grootste bos van Zeeland: Boswachterij Westerschouwen. Over de stranden kun je uren lopen en ze zijn heerlijk om op uit te waaien.